Guilty Pleasure Gerdien: "Dikkerds eten nou eenmaal meer"


Elke editie van RUBENS vragen we iemand te vertellen over hun guilty pleasure. Wat eten ze het liefst en waar kunnen ze niet van afblijven. Deze editie is de eer aan Gerdien, 37 jaar, woont samen met haar man en twee kinderen.

“Al mijn hele leven, zoals zovelen van jullie, heb ik een issue gehad met mijn lijf. Vanaf dat ik een jaar of 4 was, heb ik last van overgewicht. Ik hield nou eenmaal van eten! Omdat mijn ouders beide werkten, had ik vrij spel in de keuken. Daar maakte ik dankbaar gebruik van. Veel broodjes met kaas, koeken, toetjes en frisdrank. Niet wat je in eerste instantie verwacht. Snoep… Nee, ik was niet echt een snoepliefhebber. Ik hield (en houd nog steeds) verschrikkelijk veel van chocolade en roomijs. Maar ja, welke vrouw nou niet. Ik denk dat ik er gewoon te vroeg achter ben gekomen hoe lekker dat is! Dat is mijn guilty pleasure.

Het lijkt haast een verboden onderwerp waar wij als volle mensen niet over mogen spreken. Maar in veel gevallen is het zo dat wij volle mensen nou eenmaal graag dingen eten. Ik tenminste wel. Het is bij mij zelfs zo dat ik sommige dingen absoluut niet in huis haal omdat ik dan weet dat het binnen een dag of wat gewoon op is. Ik denk dat het heel goed is om dit onderwerp te bespreken. We kunnen wel net doen alsof het niet bestaat maar het is er wel degelijk. Laten we het daarom opengooien! Zo zijn we niet alleen.

Mijn 3 guilty pleasures:

Roomijs

Met van die spikkeltjes vanille erin. En dan een grote schaal vol met chocoladesaus! Heerlijk! Ik krijg er weer helemaal zin in. Ik haal het bijna nooit, maar soms moet ik het gewoon eten want anders voel ik me diep ongelukkig. Het voelt bijna als het kopen van een mooi paar schoenen of een mooie tas.

Bonbonbloc praline

Ook zo'n mooie, heerlijk! Het liefst een uur in de koelkast zodat hij mooi knapperig is en dan op de bank met een film de hele reep opeten. Ook iets wat ik maar af en toe in huis haal.

Broodjes kaas met roomboter

Een bruin bolletje met een dikke plak kaas erop en een mooie laag roomboter. Daarbij een glas ijskoude melk. En dan eet ik het liefst 3 of zelfs 5 van die bolletjes op. Het gebeurt me eigenlijk nooit meer maar toch, als ik de kans krijg en ik er een moment voor zou kunnen krijgen, zou ik dat willen opeten.

Schaamte...

Ik schaam me er zelf soms best wel voor en eet het ook helemaal alleen op, omdat ik er dan vol van kan genieten. Het is belachelijk eigenlijk. Nou ja, misschien ook niet want ik ben nu eenmaal dik. Ik weeg 130 kilo met maat 52. Ik ben al jaren dezelfde maat en ik zou wel graag een maat of 3 minder willen. Ik heb mijn vriend via Rubensdating ontmoet en deze begrijpt het gelukkig wel. Hij weet ook wel dat ik er niet zo uit zie omdat ik alleen maar knackerbröd met slankie eet. Ik eet nou eenmaal meer dan goed voor me is.

Of ik dat erg vind?

Soms… maar soms ook niet! Ik vind het heerlijk om te weten dat ik mezelf nooit hoef te schamen en mijn vriend nooit het gevoel zal geven dat ik door mijn omvang niet goed genoeg ben voor hem. Dat wens ik iedereen toe!

Liefs Gerdien

Wil jij ook je Guilty Pleasure met ons delen? Mail ons op info@rubensmagazine.com o.v.v "Guilty Pleasure" en we zullen contact met je opnemen.