Feestelijke Cocktails

De dagen worden donker en buiten is het koud. Dat klinkt misschien ongezellig maar onze ogen beginnen te glinsteren: de feestdagen staan weer voor de deur! En dat betekent veel eten, samenzijn en uiteraard ook lekker drinken. Daarom hebben wij de meest feestelijke cocktails voor je op een rijtje gezet.

Applaus aperitief

Een bodempje Liquor 43, een scheut cranberrysap afgetopt met cava in een mooi glas. Zo simpel als het klinkt, zo veelzijdig zijn de smaken van dit feestelijke aperitief. Impress your friends tijdens de feestdagen of vlei jezelf tegen je lief aan op de bank. Dit hartverwarmende drankje helpt je de koude dagen door!

Bitterzoet in stijl Net als bij koffie en whisky kan het zijn dat je even aan de smaak van Negroni moet wennen. Pas dan kun jij je door deze stijlvolle drank laten verleiden. Het recept? Easy: doe gelijke delen (30 milliliter) Campari, Gin en rode, zoete Vermouth in een glas gevuld met ijsklontjes en maak het af met een sinaasappelschilletje.

Moscow Mule Deze cocktail is hip en happening! Neem een whiskeyglas (of beter nog: een koperen mule mok) en vul deze met ijs. Voeg een shot wodka toe, vul de rest van het glas met gingerbeer, meng er een paar druppels angostura bitters door en top af met een limoentje.

Witte Kerst Meng in de blender een flinke bol yoghurtijs met één deel wodka (30 milliliter), twee delen prosecco en limoensap naar smaak. Serveer de Scroppino in een champagneflûte en top af met rood fruit. Lekker als pre-dessert of als spoom tussendoor (vervang daarvoor het yoghurtijs door citroenijs).

Blueberry Basil Shrub

Deze originele homemade siroop is leuk voor de kids! Meng een half glas goede appelciderazijn met evenveel suiker. Mag meer, mag minder, zolang je maar evenveel azijn als suiker hebt. Vul dit aan met blauwe bessen en een handje basilicumblaadjes. Laat een paar nachten in een afsluitbare fles of pot in de koelkast staan. Zeef de stroop en leng aan met bruiswater. Voor de volwassenen voeg je een tikje gin toe.

BewarenBewarenBewaren