HEADTURNER Felicity Hayward

Deze eerste editie van Headturner de eer aan de extravagante Felicity Hayward. Dansend gespot in een kroeg ergens in Londen en sindsdien heeft ze een bizar druk modellenleven met haar maat 48. De 29-jarige is een grote ster aan het worden en een echte 'headturner'.

De muze van Miles

Deze volle billen-vrouw is bekend geworden door haar Marilyn Monroe-achtige verschijning en liet het hart van Richard Mortimer harder kloppen. Het is 2012 als Mortimer de spannende Hayward in de kroeg dansend tegen het lijf loopt. Richard is founder van Ponystep Magazine, een redelijk onbekend maar zeer interessante glossy waar niet het doorsnee model in staat met een standaard plaatje.

“Wat lijk jij op Anna Nicole Smith, laten we je fotograferen als Anna.”

Richard schakelde Miles Aldridge in, een van 's werelds beste fotografen als het gaat om bijzondere modellen. De lens van Miles transformeerde Felicity in Anna. En zo geschied...

De fotos zijn een hi.

En dat bleef niet ongemerkt bij Storm Modeling Agency. De Anna-look-alike kreeg een belletje... “'Heb je al een agent?' werd me gevraagd. Ik dacht echt dat het een grap was."

Het was geen grap en Hayward wordt ingeschreven als eerste plus-size model bij Storm.

Everybody wants a piece of Hayward

Niet veel later vliegt ze de hele wereld over en staat ze in vele grote bladen. Het Duitse blad Schön!, Vogue en Glamour. Het statement voor de volle vrouw is gezet.

Is ze blij?

"Ik vind het fantastisch en ik ben super gelukkig met mijn werk. Maar wat ik niet snap is waarom het woord 'plus-size' steeds gebruikt moet worden. De average Britse vrouw heeft maat 42-46. Waarom gebruiken bedrijven niet alle maten en vormen vrouwen?"

vertelt ze in een interview in Refinery.

#self.love.brings.beauty

In de loop van de jaren is Felicity niet meer alleen bezig met modellenwerk. Ook zij heeft gemerkt dat een plus-size model meer werk te doen heeft dan alleen een mooi snoetje hebben voor op de foto. Deze zakenvrouw heeft een heel ensemble aan initiatieven opgezet. Daaronder valt onder andere het 'Self Love Brings Beauty'.

"There are no two humans on this planet that are the same, aspire to be the best version of yourself, not someone else" - is het levensmotto van Felicity Hayward. "De media blijft ons vertellen dat we allemaal onvolmaakt zijn. Ik geloof niet dat zoiets bestaat. Dat is gewoon een manier om ons onzeker te maken."

"Celebrate your beauty,

there is only one version of yourself."

www.felicityhayward.com