Migg Mag showt post-baby lijf


Ze wint er geen doekjes om op haar blog. De plus-size fashionista Marie Miggles uit de UK was al 5 maanden zwanger toen ze ontdekte dat ze moeder zou worden van een meisje. Het is voor een volle vrouw niet altijd even eenvoudig om zwanger te raken, laat staan om naar jezelf te kijken als je uitgezwangerd bent.

"Ik heb PCOS, wat inhoudt dat ik een verstoorde hormoonhuishouding heb. Daarom worden mijn eicellen niet goed gerijpt en krijg ik maar zelden een eisprong. Er werd mij op 14-jarige leeftijd al verteld dat ik waarschijnlijk nooit kinderen zou kunnen krijgen. Daar komt nog bij dat ik overgewicht heb. De kans dat ik zwanger zou zijn is nooit in me opgekomen."

"Mijn lichaam is veranderd, zoals het zou moeten veranderen"

Daarnaast had ze ook de gebruikelijke symptomen niet. "Ik was niet misselijk, moe en ik had ook geen cravings."

Dit veranderde na de ontdekking van haar zwangerschap meteen. Marie kwam tijdens haar zwangerschap 25 kilo aan en voelde zich in alles zwanger.

"Wat ik na de zwangerschap merk is dat ik het ontzettend moeilijk vind om mijn lichaam zoals deze nu is te accepteren. Ik zou eigenlijk moeten trainen en mijn oude lichaam weer terug moeten werken. Dat ZOU ik moeten doen toch?"

Marie ziet nu ook dat er helemaal nog niet zo'n 'body positivity revolution' is als ze eerst dacht. "Ik zie alleen maar vrouwen die, na een zwangerschap, na een paar weken helemaal fit weer ten tonele gaan. Geen striae, geen blubberbuiken, helemaal niks. Je ziet eigenlijk nooit een echte post-pregnant-body zoals alle moeders hebben en zeker niet een vol lichaam."

Deze sterke vrouw kijkt haar kindje aan en zegt;

"Mijn lichaam heeft mijn beste vriendin op de wereld gezet. Als ik naar haar kijk, vergeet ik dat de wereld zo'n eenzijdig beeld bezit."

Marie is een nieuwe weg ingeslagen. "Een nieuwe ik, maar nog wel steeds dezelfde 'just-a-fire-me." Ze besluit een lingerieset zelf te onwerpen bij Impish Lee. Een Amerikaans bedrijf waar je zelf van begin tot eind een heel mooi en uniek setje kunt ontwerpen.

"Het idee kwam heel wat maanden geleden van mijn zus en ik was gelijk enthousiast. Dat ik nu pas iets hierover post heeft ermee te maken dat ik in mijn hoofd er nog niet helemaal klaar voor was om het te showen."

De vintage diva heeft gekozen voor een beugelvrij model gemaakt van blauw fluweel.

Wil jij ook een beha zelf laten maken? Check dan de site van Impisch Lee.