Perfume for her

ROJA

Meneer Roja Dove is één van de beste parfumeurs van de wereld en het zal je dan ook niet verbazen dat het flesje van zo'n parfum ook het meest exclusieve uiterlijk draagt. Zo heeft het doosje waar deze parfum inzit een zegel van echt goud. Roja heeft met dit parfum geprobeerd om de geuren van Dubai tot leven te laten komen.

“I spent three years working in the Middle East where I became fascinated with the odours I encountered. A luxurious exoticism married itself in the air, which was rich, complex and full of volume. In over thirty years of training, I have never come across a culture which held perfume so close to its heart - the ritual of scenting was engrained as part of everyday life. This unsurpassed and cast a spell on me; I fell in love with the perfumes of the Middle East and the people who wore them. I created ‘The Spirit Of The Union’ to capture this devotion, in honour of the nation’s deep-rooted appreciation of perfume.” - Roja Dove.

Prijs: 30 ml - €990,-

Verkrijgbaar bij Nederveen Cosmetics

Twilly d'Hermes

Deze geur is een absolute must have in het boudoir van de flamboyante volle vrouw. Wat een schitterende, geijkte geur.

Zoals ook Chanel No5 een zeer herkenbaar geurpatroon heeft, kan je dat ook rustig zeggen van Twilly. Aan de buitenkant lijkt het misschien een zoete geur, maar wanneer je deze op sprayt zul je worden meegenomen op een bijzonder ongekend pad.

De maker van deze geur is de parfumer Christine Nagel. Ooit begonnen in 2000 bij Yves Rocher, heeft ze zich in 17 jaar opgewerkt van Versace naar Karl Lagerfeld naar Jimmy Choo. Nu, sinds januari 2017, mag ze zich Director of Creation noemen bij Hermes. Ze neemt daarbij het icoon Jean-Claude Ellena over.

Met deze geur heeft ze een meer dan geweldige stempel op 2018 gezet.

Onthoud deze vrouw! Als je ooit van geur wilt veranderen, zoek dan een geur waar haar naam op staat...

Prijs: 30 ml - €60

Twilly

Parfum extract

In de wereld van geurtjes heb je heel wat verschillende gradaties. Dit zorgt er ook voor dat een geur duur of goedkoop is. Dit heeft te maken met de hoeveelheid geurstoffen die erin verwerkt zijn en het percentage alcohol. Hoe lager het percentage alcohol, hoe duurder vaak het geurtje.

Binnen de parfums heb je 4 gradaties beginnend bij de duurste:

1 Parfum d'extract 20-40%

parfum

2 Eau de Parfum 10-20% parfum

3 Eau de Toilette 5-10% parfum

4 Eau de Cologne 2-3 % parfum

Een eau de cologne is dus in verhouding het goedkoopst, maar is ook gelijk degene die je de hele dag door op zal spuiten.

Parfumextract €220,- 15 ml

J'adore Dior

Vroeger was het hebben van een eau de parfum alleen weggelegd voor de allerrijksten van de wereld. Het gewone volk kocht vaak eau de cologne, wat eigenlijk meer naar alcohol rook dan naar het geurtje an sich. Omdat we steeds meer geuren krijgen, is er ook steeds meer keuze in eau de parfum. Veel parfum huizen verkopen tegenwoordig van eau de toilette tot aan het parfum extract.

Zoals bijvoorbeeld het merk J'adore.

J'adore heeft van parfum extract tot aan eau de toilette. Eau de cologne (ook wel 'Keuls water' genoemd) heeft zo'n lage dosering parfum dat bijna niemand het meer koopt. Voor vrouwelijke parfums is het een zeldzaamheid aan het worden. Mannen hebben nog wel geluk met eau de cologne, want dit wordt nog vaak gebruikt als aftershave. Echter heet het dan weer aftershave en bevat het dan weer geen alcohol, maar heeft wel hetzelfde percentage parfum van 1-3%.

J'adore Eau de parfum €109,67 50ml J'adore Eau de Toilette €83,15 50ml

De parfum shawl

Op deze manier kan iedereen met elke portemonnee een goed geurtje op spuiten. Het enige verschil zit hem in de concentratie. Parfum extract ruik je ontzettend lang. Er zijn geuren die een week kunnen blijven hangen. Spuit je een parfum extract op een shawl, dan behoudt hij zijn geur, totdat je hem wast. Een parfum op een shawl spuiten, is een hele goede tip. Deze houdt je namelijk tegen je hals aan waardoor er warmte ontstaat. Zo vermengt jouw geur met de parfum op een hele natuurlijke manier.

Becksöndergaard

ROSEA - Halsdoek €84,95