Anoniem: "Mijn baas valt op volle vrouwen"


In deze eerste anoniem vertelt 'Julia' over haar baas. Julia heeft een goedbetaalde baan als taxateur van antiek. Ze werkt inmiddels zo'n 5 jaar voor haar baas. De laatste paar jaren merkt ze dat haar baas een bepaalde voorkeur heeft voor volle vrouwen.

Het is niet dat ik het niet snap hoor, ik snap het heel goed dat hij op vrouwen valt. Wat ik niet begrijp is waarom hij op zulke grote vrouwen valt. Ikzelf heb maat 42 en vind mezelf al veel te dik. Het sporten en gezond eten schiet er nog weleens in met mijn baan. Maar ik ga niet ineens 3 kilo aankomen. Dan gaat er echt wel even wat veranderen in mijn leefgewoontes.

Ik begrijp gewoon niet hoe het kan dat mensen zichzelf zo kunnen laten gaan.

Dat je zo moddervet wilt worden dat je niet eens meer je schoenen aan kan doen en hijgend de trap op loopt.

Maar mijn baas snapt dat blijkbaar wel... Hij is nu 45 jaar en al heel wat jaren vrijgezel. Geen lelijke man hoor, integendeel. Eigenlijk best wel knap. En dat weet hij ook. Hij heeft van al zijn mannelijke collega's de meeste aandacht van de vrouwen. Ook heel begrijpelijk, want bij ons suffe imago zie je ook vaak de geijkte mannen met velours bruine jasjes.

Het gaat al een paar jaar zo dat hij echt wel laat merken dat hij op dikke vrouwen valt. De eerste keer dat ik het doorhad is toen ikzelf een tijdje een vastenkuur deed. "Vastenkuur? Jij? Dat meen je toch niet? Jij moet niet vasten, maar eten! Krijg je mooie billen van meis!" zei hij lachend tegen me. Hij heeft die hele week gebak zitten eten in de pauze met veel geniet-geluiden als grap. Ik kon er niet om lachen.

Dat was de eerste keer dat ik doorhad dat hij wel van een maatje-meer hield. Dat voelde best wel gek. Ik heb in mijn omgeving alleen maar mannen die op dunne vrouwen vallen. Dat zorgt ervoor dat je wel scherp blijft. We hebben een druk sociaal leven en veel van onze vrienden verkeren in een hoger segment. Dan moet je ervoor zorgen dat je representatief bent en niet alles maar wat laat hangen. Daar krijg je praatjes van. Mijn baas trekt zich er echter niks van aan.

Na die opmerking ben ik er op gaan letten en merkte ik dat hij geen oog had voor hele slanke vrouwen die met hem flirten. Hij was daar heel zakelijk mee. Maar wanneer ze voorbij maat 46 schoot, dan wipte hij in zijn stoel, werd hij wat luider en galanter. Wel schattig hoor, om te zien dat een onzekere, volle vrouw ineens beter wordt behandeld dan een slanke. Hij besteedt dan wat meer tijd aan zo'n vrouw. Ik denk dat hij daarom ook nog single is. Omdat hij gewoon op de verkeerde vrouw valt. Hij valt op volle en die hebben gewoon niet door dat ze sjans hebben. Dat hij een grapje maakt.

De laatste jaren praat ik er af en toe met hem over waarom hij geen vriendin heeft. "Ik ben de juiste gewoon nog niet tegen gekomen." zegt hij dan. Ik zie aan hem dat hij het er moeilijk mee heeft. Mijn begrip voor hem stijgt dan en ook al begrijp ik er geen barst van waarom, ik vind het echt rot voor hem... "Het is best lastig hoor, om een vrouw te vinden die zichzelf net zo mooi vindt als ik haar." vertelde hij me. "Geloof me Bas, er is geen vrouw die zichzelf net zo mooi vind als haar man haar vindt. Een vrouw wordt opgevoed in een wereld dat je onvolmaakt bent. Of je nu dun of dik bent."

Sindsdien probeer ik hem een handje te helpen in de liefde. Als er nu een volle vrouw de zaak binnenstapt, dan neem ik de klant van mijn baas over zodat hij haar kan helpen. Natuurlijk hoop ik dan dat hij haar mee uitvraagt als er een klik is maar het lukt hem nog niet zo goed. Echt zo gek, want hij is ontzettend knap! Maar toch vindt hij het te spannend om haar aan te spreken om wat te gaan drinken.

Tot een maand of 4 geleden hij steeds op zijn telefoon zat te kijken en wat zit te glimlachen. Dit ging de hele dag door. "Wat zit je toch de hele tijd stiekem te doen. Is er misschien iets dat ik niet weet? " vraag ik hem een beetje plagerig. Hij verschiet van kleur en na wat vraagwerk kwam het eruit. "Ja nou, ik heb mezelf ingeschreven op een datingsite. Niet een gewone hoor, een speciale voor volslanke vrouwen. Rubensdating heet het. En ik ben nu sinds een paar dagen met een hele mooie lieve vrouw aan het appen."

Ik sla stijl achterover! Bas heeft een vrouw gevonden op het web! "Ja! En ze is heel mooi..." zegt hij nog een keer met een beetje een dweperige glimlach.

Ik ben zo blij voor hem. Eindelijk gaat hij het volle-vrijerspad op. "We gaan aanstaande vrijdag ergens een hapje eten."

Ik weet dat ik dan niet zo denk als Bas over volle vrouwen en mensen, maar dat neemt nog niet weg dat ik hem liever gelukkig zie dan ongelukkig. Ik leer veel van Bas en ook hierin heb ik geleerd dat ieder zijn schoonheid kent.

Rubensdating